Καλώς ήλθατε!

gerbesi_welcome_featured (1)Σας καλωσορίζουμε στο blog που δημιουργήσαμε για το Γκέρμπεσι, το μικρό και μάλλον ξεχασμένο χωριό του Παναχαϊκού και σας γνωρίζουμε ότι σκοπός αυτού εδώ του blog είναι να προβάλλει αυτό το χωριό, την ιστορία του, τους ανθρώπους του, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής και για το σκοπό αυτό προσδοκούμε στην ουσιαστική συμβολή όποιου έχει τη θέληση και διαθέτει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με το χωριό αυτό ή ακόμη και τα πλησιέστερα και όμορα χωριά.

Παλαιά συμβόλαια, έγγραφα, σημειώσεις κ.λ.  που περιέχουν σχετικές πληροφορίες θα ήσαν χρήσιμα, όπως και  το γενεαλογικό δέντρο κάθε οικογένειας το οποίο θα μπορούσε να καταχωρηθεί εδώ.

Επίσης πληροφορίες μέσα από διηγήσεις παλαιοτέρων, τραγούδια, γράμματα, αναφορές για συγγενικά ή γνωστά σας άτομα που πήραν μέρος και χάθηκαν, τραυματίστηκαν ή ξεχώρισαν σε κάποιον από τους πολέμους ή βιογραφικές αναφορές σε ανθρώπους των γραμμάτων, της τέχνης, των επιστημών, της πολιτικής κ.λ. και κάθε τι που δεν έχει αναγραφεί μέχρι τώρα εδώ θα αποτελούσε αξιόλογη προσφορά στη συμπλήρωση της εικόνας και της ιστορίας αυτού του χωριού.

Θέλω να προσθέσω ότι, κάθε τι που δημοσιεύεται εδώ, μπορεί να αναδημοσιευτεί με μόνη την υποχρέωση αναγραφής της πηγής. Αν κάποιος αναγνώστης δεν επιθυμεί να αναδημοσιευτεί άρθρο του ή πληροφορία του κ.λ. θα πρέπει να το ζητήσει και θα γίνει σχετική αναφορά.

Σας ευχαριστώ.

Με τιμή.

Α. Τζώρτζης (tzathan@hotmail.com   ή tzathan@gmail.com).

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Καλώς ήλθατε!

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Το χωριό σας το ανέφερε ο πατέρας μου, και ήταν ένα από τα 48 χωριά των Καλαβρύτων που επισκεπτόταν συχνά την κατοχή. Ξεκινούσε από την Κουνινά Αιγίου με το μουλάρι του φορτωμένο λάδι, κρασί και σταφίδα και τα αντάλασε στα χωριά αυτά με σιτάρι, αν έβρισκε, και κυρίως καλαμπόκι για μπομπότα. Και έτσι έζησαν με την ανταλλακτική οικονομία στην κατοχή! Τι ταλαιπωρία όμως…Αν έχει ακούσει κανείς από τον πατέρα του ή τον παππού του κάτι για κάποιον Κουνινιώτη που επισκεπτόταν το χωριό σας, θα το εκτιμούσα πολύ να μου το πει…

    • Ο/Η tzathan λέει:

      Αγαπητέ (ή) φίλε(η), γειά σου!
      Γράφεις κάτι, αλλά δεν μας λες ποιός ήταν ο πατέρας σου. Γιατί τόση μυστικότητα; Ίσως αν αναφέρεις το ονοματεπώνυμό του, να έχω καταγράψει κάτι στο «Λεξικό» παρ’ ότι η Κουνινά ανήκει στην Αιγιάλεια και δεν έχω συγκεντρώσει στοιχεία για το χωριό σας. Όλοι σχεδόν οι μεγάλοι σε ηλικία έχουν πεθάνει. Εγώ το mail σου το έχω κάνει κοινό και αν το δει κάποιος και ξέρει κάτι ας μας ενημερώσει.
      Καλό βράδυ!
      Θ. Τζώρτζης.

      • Ο/Η Γιώργος λέει:

        Καμία μυστικότητα και συγνώμη αν το εκλάβατε έτσι. Θανάσης Σκαρτσίλας λεγόταν ο πατέρας μου και φυσικά γνωρίζω ότι δεν ζει κανείς από όσους είχε συναλλαγές τότε γιαυτό και γράφω αν κάποιος είχε ακούσει κάτι από τους παλιότερους. Επίσης είχε αναφέρει και τα γύρω χωριά Μουρίκι, Καρούσι, Μποντιάδες κ.α.
        Καλό βράδυ
        Γ. Σκαρτσίλας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s