Απάντηση της Π.Ε. και ανταπάντηση σε όσα αναφέρει.

AΠΑΝΤΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τον κ Αθανάσιο Τζώρτζη
Ερευνητή – συγγραφέα

Αγαπητέ κ. Τζώρτζη,
με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωσή σας που αναρτήσατε δημόσια στο προσωπικό σας ιστολόγιο gerbesi.wordpress.com όσο και σε κοινωνικά δίκτυα (face book), αφήνοντας αιχμές για την Παγκαλαβρυτινή Ένωση και για το γεγονός (όπως εσείς αναγράφεται) ότι δεν αποδεχθήκαμε τη δωρεά του βιβλίου σας “ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ της ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ”.

Η Π.Ε. όπως με προσωπική μου ενημέρωση σε σας αλλά και σε συζήτηση που έγινε στο ΔΣ της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, έχει αναγνωρίσει την εξαιρετική προσπάθειά σας και σας είχαμε προτείνει να εκδώσουμε το συγκεκριμένο έργο. Η ΠΕ Τιμά και στηρίζει έμπρακτα και αποδεδειγμένα κάθε προσπάθεια Καλαβρυτινών και δει όταν αυτή προάγει την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ως εκ τούτου η ανακοίνωσή σας, μόνον άτυχη μπορεί να θεωρηθεί για την δράση αλλά και τα μέλη της Π.Ε. Κύριε Τζώρτζη αν επισκεφθείτε τα γραφεία της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης θα διαπιστώσετε το πλούσιο αρχείο και βιβλιοθήκη της, παρακαταθήκη της ιστορίας του τόπου μας.

Σε ότι αφορά τα αναφερόμενα είναι προφανές ότι δεν επιδέχονται ούτε κάν της προσπάθειας διάψευσης από πλευράς μας. Όταν δωρίζει κάποιος (εν προκειμένω εσείς) ένα έργο αξίας 300 ευρώ (τόσο έχουμε πληροφορηθεί ότι έχετε κοστολογήσει την αγορά του) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ όπως και κάθε βιβλίου που αναφέρεται στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Συνεπώς η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι ότι ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ αν και όποτε στάλθηκαν. Σημειώνουμε ότι και σεις βεβαίως γνωρίζατε τα τηλέφωνά μας το ίδιο και το ταχυδρομικό γραφείο διότι αναγράφονταν στο φάκελο όπως λέτε. Θα μπορούσαν απλά να κάνουν μια τηλεφωνική κλήση, βεβαίως το ίδιο και σεις πριν αναρτήσετε επιθετικές δημοσιεύσεις.

Πιστεύοντας ότι η ατυχής δημοσιοποίηση μιας συνήθους (κακής πρακτικής) των ταχυδρομείων, είναι αποτέλεσμα στιγμιαίας αντίδρασης σας και όχι οιασδήποτε άλλης «δεύτερης» σκέψης σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι βεβαίως και η Παγκαλαβρυτινή Ένωση πιστεύει ότι το σημαντικό έργο σας έχει θέση και μάλιστα σημαντική στο ιστορικό μας αρχείο και προς τούτο σας ενημερώνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια συνάντηση και να μας το χορηγήσετε.

Εξυπακούεται ότι θα κάνουμε διάβημα τόσο προς το συγκεκριμένο ταχυδρομικό γραφείο όσο και προς την Διοίκηση των ταχυδρομείων για την παράλειψή τους.

Θεωρούμε από πλευράς σας τίμιο και πατριωτικό, να ανακαλέσετε την ανακοίνωσή σας και αποκαταστήσετε την αλήθεια, χωρίς υπαινιγμούς για την ιστορική Παγκαλαβρυτινή Ένωση.

Με εκτίμηση
Δημήτριος Βαρβιτσιώτης
Πρόεδρος Παγκαλαβρυτινής Ένωσης

Ανταπάντηση:

Ανάρτησα την απάντηση – ανακοίνωση του προέδρου της Π. Ε. όπως αυτή στάλθηκε, με τις παρατηρήσεις που ακολουθούν:

  1. Αγαπητέ κε πρόεδρε, και η δική μου έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη, όταν είδα να μου επιστρέφεται το δέμα με τα βιβλία, που έστειλα στην Π.Ε.
  2. Ουδεμία αιχμή κατά οποιουδήποτε αφήνει η ανάρτηση, ουδέ το έργο και τη δράση της Π.Ε. σχολιάζει ή αμφισβητεί. Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται ότι δεν αποδεχθήκατε το έργο, αλλά ότι δεν πήγατε να το πάρετε.
  3. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα πρόταση επίσημα από την Π.Ε. για έκδοση του έργου. Ούτε και απάντηση πήρα στο από 7.7.2014 έγγραφο που με mail και ύστερα από προφορική επικοινωνία, σας έστειλα και στο οποίο μετά την περιληπτική περιγραφή του έργου σας ανέφερα και τα εξής: «…Γνωρίζοντας την αγάπη σας για τον τόπο απ’ όπου καταγόμαστε, αλλά και την ευαισθησία της Παγκαλαβρυτινής ένωσης για την επαρχία αυτή, προσδοκώ την άποψή σας και προσβλέπω στην αρωγή σας, για την έκδοση του πονήματος αυτού.».
  4. Ουδέποτε, μετά την έκδοση του έργου, συναντηθήκαμε, ούτε μιλήσαμε και κατά συνέπεια ουδέποτε εσείς προσωπικά ή σαν Π.Ε. με ρωτήσατε για το κόστος του έργου, άρα ουδέποτε σας προσδιόρισα την αξία του στο ποσό που αναφέρετε, το οποίο άλλωστε και δεν σας ενδιαφέρει.
  5. Δεν διανοούμαι ούτε πιστεύω ότι τα ΕΛΤΑ επέστρεψαν δέμα μετά 4 μήνες, χωρίς να έχουν τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την παραλαβή του.
  6. Προσπάθεια επικοινωνίας μέσω τηλ. έγινε από μέρους μου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όμως επικοινώνησα, αρκετό καιρό μετά την αποστολή του δέματος, με το μέλος του Δ.Σ. κο Κυριαζή, αναφέροντάς του ότι έχω στείλει το έργο και στέλνοντάς του με mail το συνοδευτικό και εντός του δέματος έγγραφο προς την Π.Ε.
  7. Βεβαίως και το έργο μου δεν έχει θέση πλέον στην πλούσια και αξιόλογη βιβλιοθήκη της Π.Ε. την οποία είχα την τιμή να την επισκεφτώ στο παρελθόν πολλές φορές. Πιστεύω όμως ότι θα πάρει την πρέπουσα θέση του στις καρδιές των γνησίων Καλαβρυτινών πατριωτών.
  8. Τέλος, αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση με τίτλο: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» είναι πέρα για πέρα αληθή, δεν αποτελούν προσωρινή αντίδραση και δεν υπονοούν ούτε και εκφράζουν υστεροβουλίες και δεύτερες ή τρίτες σκέψεις. Το αν πράγματι πήρατε ή όχι τις ειδοποιήσεις, αν θελήσατε ή όχι να παραλάβετε τα βιβλία, αν υπάρχουν προβλήματα με τα ΕΛΤΑ και την Π.Ε. κ.λ. δεν το γνωρίζω και γι αυτό περιορίστηκα στα γεγονότα.

Τελειώνοντας θέλω να σημειώσω το εξής:

Μέσω αυτού του blog επικοινωνώ με τους αναγνώστες που μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν και ποτέ δεν θα αναρτούσα ψευδή ή υστερόβουλα και μαγειρευμένα κατά το δοκούν στοιχεία.

Επίσης ο πολυετής αγώνας μου για τη συλλογή των στοιχείων αυτού του έργου, αλλά και το κόστος έκδοσής του, δεν μου επιτρέπουν πλέον να παρακαλώ οποιονδήποτε (φορέα ή ιδιώτη) να δεχθεί αυτό και μάλιστα δωρεάν.

Με την αναλογούσα εκτίμηση,

Θ. Τζώρτζης.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s