Ένας αξιόλογος πενευματικός άνθρωπος μιλάει για το «Ιστορικό Λεξικό».

Από:

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - NEWS

https://gerbesi.files.wordpress.com/2016/02/1cc07-12509370_10207778285402534_177212558278240613_n.jpg

O συγγραφέας Νίκος Σακελλαρόπουλος μιλάει για το έργο του Αθανασίου Τζώρτζη.

O συγγραφέας Νίκος Σακελλαρόπουλος (Λεχούρι Καλαβρύτων)  γράφει για το έργο του Αθανασίου Τζώρτζη (Γκέρμπεσι Καλαβρύτων):

» Σωστά έχει ειπωθεί, πως για τα σπουδαία δεν χρειάζονται να ειπωθούν πολλά, μιλάνε αθόρυβα μόνα τους. Αναφέρομαι έτσι στο 6τομο έργο  του εκλεκτού και ακούραστου εργάτη του πνεύματος Αθανασίου Τζώρτζη από τον Προφήτη Ηλία (Γκέρμπεσι) Ιστορικό Λεξικό της Επαρχίας Καλαβρύτων Κατά την γνώμη μου, αλλά και πολλών άλλων, πρόκειται για ένα μνημειώδες στην κυριολεξία έργο, πολύτιμο και διαχρονικό πνευματικό θησαυρό, που παρέχει πληθώρα ιστορικών, λαογραφικών και τοπωνυμικών πληροφορίων, όπως και για κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς της ιστορικής και μαρτυρικής επαρχίας μας.
Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον εκλεκτό συμπατριώτη μας για την τόσο σπουδαία και τόσο πολύμοχθη εργασία του.
Ευελπιστώ πως η Ακαδημία θα βραβεύσει το έργο του και ο Καλαβρυτινός κόσμος θα το αγκαλιάσει όπως του αξίζει.
Του εύχομαι από καρδιάς να έχει υγεία, ο ίδιος και η οικογένεια του, και δύναμη να συνεχίσει την τόσο δημιουργική προσφορά του »
Νίκος Σακελλαρόπουλος από Λεχούρι.

Πηγή: http://www.kalavrytanews.com/ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - NEWS

Σημείωση: Τον κο Νικ. Κ. Σακελλαρόπουλο δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δηλ. δεν τον έχω συναντήσει μέχρι σήμερα. Έχω όμως την τιμή να μιλήσω τηλεφωνικά μαζί του, όταν μου έκανε την τιμή να μου ζητήσεινα προμηθευτεί το «Ιστορικό Λεξικό»  και έτσι μπορώ να εκφράσω την εντύπωση που μου άφησε ως ένας ευγενέστατος άνθρωπος, σοβαρός και αξιόλογος συνομιλητής. Το έργο του είναι γνωστό στον πνευματικό κόσμο, ένα εκ δε εκ των βιβλίων του «Λεχούρι και Κερέσοβα»  το έχω «παρουσιάσει στο παρελθόν  σε αυτό εδώ το blog.

Θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα αναφέρει για μένα και το έργο μου αυτό. Για μένα οι απόψεις όσων είναι «κοντά στο αντικείμενο» έχουν μεγάλη σημασία και βαρύτητα. Μου δίνουν δύναμη και θάρρος να συνεχίσω, εκτός της σχετικής αναγνώρισης των προσπαθειών και των κόπων μου.

Κύριε Σακελλαρόπουλε σας ευχαριστώ!

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον  αγαπητό κο Νίκο Κυριαζή για την ανάρτηση. Δίνει βήμα προβολής και έκφρασης απόψεων για το έργο αυτό και του είμαι υπόχρεος!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s