Περί Μποζίκηδων συνέχεια…

Σε προηγούμενες αναρτήσεις στο παρόν bog (1.10.2011, 16.1.2012, 17.3.2012) είχα αναφέρει σχετικά στοιχεία γιαντους Μποζίκηδες.

Επανέρχομαι για όσους ενδιαφέρονται, με τα παρακάτω:

Στις 10 Ιανουαρίου 1761, μεταξύ άλλων (κυρίως ιερέων και ιερομονάχων) και οι Φραντζέσκος Μποζίκης και Τζώρτζης Μποζίκης υπογράφουν ως προεστοί της πόλης των Πατρών, έγγραφο με το οποίο εκφράζεται η συμπάθεια προς τους Βενετούς προξένους.

Το έγγραφο αυτό περιλαμβάνεται στον «Κώδικα Μέρτζιου» ο οποίος κώδικας ευρίσκεται σε μετάφραση στα ελληνικά στην Δημοτική βιβλιοθήκη των Πατρών.

Εκεί λοιπόν (σ’ αυτόν τον «Κώδικα») στις σελίδες 392 και 397 αναφέρονται οι Φραντζέσκος Μποζίκης και Τζώρτζης Μποζίκης. Στις σελίδες 137, 170, 187, 194, 195, 196, 197 αναφέρεται ο Σταμάτης Καβαλιέρ Μποζίκης, εις δε την σελ. 195 ο Λουνάρδος Μποζίκης. Μποζίκης επίσης αναφέρεται και στη σελ. 170. Τα έγγραφα αυτά «χονδρικά» φέρουν ημερομηνίες μεταξύ του 1600 και του 1780.

Δεν αντέγραψα ώστε να μεταφέρω εδώ αυτά τα έγγραφα λόγω του όγκου τους αφ’ ενός αλλά και λόγω του διαφορετικού αντικειμένου αυτού εδώ του blog. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα αναζητήσει στην παραπάνω αναφερόμενη βιβλιοθήκη. Σημειώνουμε ότι ο «κώδικας» έχει μεταφραστεί και έχει διαμορφωθεί σε βιβλίο, αλλά δεν έχει εκδοθεί ούτε κυκλοφορήσει.

Θ. Τζώρτζης.

This entry was posted in Άρθρα, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s