«Να τα λέμε κι αυτά…».

Στο πολύ σημαντικό ιστολόγιο για τη Σποδιάνα, Chrysopiginews (http://chrysopiginews.blogspot.gr/), το οποίο διατηρεί ο εκ της Σποδιάνας καταγόμενος και διαμένων στην Αθήνα κ. Αθαν. Στάμος και διάτου οποίου προσπαθεί να αναδείξει το χωριό αυτό των Νεζερών αλλά και να διατηρήσει διάφορα ιστορικής, λαογραφικής κ.λ. φύσεως στοιχεία της περιοχής εκείνης, πρόσφατα έχουν καταγραφεί και τα παρακάτω:

Για όσα αναφέρει στη σημείωσή του ο κ. Αθαν. Στάμος, τον ευχαριστώ θερμά, σημειώνοντας από μέρους μου ότι ο κ. Στάμος συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων των μορφωμένων ανθρώπων που αγόρασαν το «Ιστορικό Λεξικό της Επαρχίας Καλαβρύτων» επομένως και άμεση γνώση του περιεχομένου του έχει και ανιδιοτελώς και άνευ υποχρεώσεως αναφέρει τα παραπάνω, δεδομένου ότι δεν του δόθηκε δωρεάν.

Στο «Ιστορικό Λεξικό της Επαρχίας Καλαβρύτων» έχουν καταγραφεί αρκετά στοιχεία για τη Σποδιάνα, η οποία παλαιότερα ανήκε στην επαρχία Καλαβρύτων και στη συστάδα των Νεζεροχωρίων, για τα οποία επίσης έχουν καταγραφεί πολλά και σημαντικά και εν πολλοίς ανέκδοτα στοιχεία, όπως επίσης και για τη μονή Χρυσοποδαρίτισσας.

Κύριε Στάμο σας εύχομαι επιτυχία στην προσπάθειά σας για την ανάδειξη του χωριού σας αλλά και για τη συγγραφή του πονήματός σας, και καλές γιορτές.

This entry was posted in Επικοινωνία αναγνωστών. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s