Καλή Ανάσταση!

Αγαπητοί αναγνώστες,

αγαπητοί φίλοι,

οι χριστιανοί όλου του κόσμου περιμένουμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ελπίζουμε ότι μαζί με την Ανάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει κάτι για την πατρίδα μας, μπορεί να αλλάξει κάτι προς τη θετικότερη πλευρά για τη ζωή μας.

Δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες.

Σε προσωπικό αρχικά επίπεδο και σε γενικότερο στη συνέχεια, τις αλλαγές θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να τις προκαλέσουμε και να τις επιτύχουμε. Και αυτό χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Ουδείς εκ των  ηγετών εκτός Ελλάδος έχει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, αλλά ούτε και επιθυμεί,  ν’ αλλάξει τον κόσμο προς μία θετική κατεύθυνση. Αντιθέτως άπαντες αναλίσκονται στην εξυπηρέτηση των εθνικών τους επιδιώξεων και πολλάκις, της προσωπικής τους   προβολής.

Το ίδιο ισχύει και εντός της Ελλάδος. Ψέματα, ψέματα, ψέματα! Πολλές αντεγκλήσεις για το θεαθήναι, ανικανότητα και κυρίως πατριδοκαπηλία.  Τα εθνικά μας θέματα δεν υποστηρίζονται όσο θα έπρεπε. Οι νέοι έφυγαν και η χώρα θα μείνει χωρίς κατοίκους. Αθρόα συρρέουν μετανάστες στη χώρα με το μέλλον τους αβέβαιο. Η παιδεία έχει υποβαθμιστεί και οι χώροι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν γίνει φωλιές διαφόρων παρανόμων. Ο λαός δεν εισακούεται και έχει εξαθλιωθεί οικονομικά. Οι εχθροί της Ελλάδος έχουν αποθρασυνθεί. Η εγκληματικότητα έχει πολλαπλασιαστεί. Ο πολίτης ανίσχυρος υφίσταται τις επιπτώσεις των ενεργειών των πολιτικών, οι οποίες αποβλέπουν όχι στο πως θα βελτιώσουν μία κατάσταση οικτρή για το λαό αλλά στο πως θα βελτιώσουν την οικονομική επιφάνεια των πολιτικών. Όλοι οι πολιτικοί προτάσσουν δήθεν το συμφέρον της χώρας. Και όλοι, με διάφορους ο καθένας τρόπους, πασχίζουν για το αντίθετο.

Αγαπητοί φίλοι παρακολουθήσαμε στο παρελθόν, κάθε κίνηση μιας πολύ μεγάλης μερίδας των πολιτών να περνάει από τα πολιτικά γραφεία. Έτσι είδαμε να γίνονται διορισμοί σε Δημοσίους φορείς χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια δηλ. να διορίζονται άνθρωποι που ούτε τα γίδια στο μαντρί δεν μπορούσαν να βάλουν, να καταλαμβάνουν θέσεις στην δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία άτομα χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα, άτομα δηλαδή ανίκανα, που εκαλούντο να διαχειριστούν την τύχη του κάθε φορέα, γυναίκες που το μόνο τους προσόν ήταν η ικανότητά τους να διαχειρίζονται δεόντως το φιλήδονο κορμί τους, συνδικαλιστές που δεν προέβαιναν σε καμία ενέργεια αν πρώτα δεν έπαιρναν την εντολή από τον πολιτικό τους επιβήτορα, διότι έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που αφήνει να του επιβάλλουν θέσεις και απόψεις διάφορες εκείνων που απαιτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είδαμε στρατιωτικούς να μη βγάζουν άχνα όντες εν ενεργεία και να είναι λαλίστατοι όταν εξασφαλίζουν το μισθό και τη σύνταξη και βρίσκονται στην αποστρατεία, όπως επίσης και άλλους πρώην αξιωματούχους, στελέχη της κρατικής μηχανής. Βλέπουμε πολιτικούς που τα κόμματά τους, αλλά και αυτοί οι ίδιοι, έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα για πολλά χρόνια πριν και ευθύνονται για την κατάντια της χώρας σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής, να ξεχνούν αυτό το παρελθόν τους και μάλιστα να εμφανίζονται σαν σωτήρες! Είδαμε, και βλέπουμε ακόμα, ανθρώπους να κλέβουν ασύστολα τους φόρους από το κράτος, και κανείς να μην τους αγγίζει, παρ’ ότι όλοι χρόνια εξαγγέλλουν την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μάλιστα όσο περισσότερα έχουν κλέψει, τόσο ευνοϊκότερα αντιμετωπίζονται. Είδαμε… και τι δεν είδαμε… Θα μπορούσα, όπως και κάθε Έλληνας, να αναφέρω πολλά και για πολλές ώρες.

Αγαπητοί φίλοι,

ποιαν «Ανάσταση» μπορεί να περιμένει ο λαός, ο κάθε πολίτης, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες; Ο Γολγοθάς μας δυστυχώς θα συνεχιστεί! Και τούτο διότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να φυσήσουμε τη σκόνη που έχει σκεπάσει τις αξίες μας. Την αγάπη για τη θρησκεία μας, την αγάπη για την πατρίδα μας και την ελευθερία, την προσήλωσή μας στο δίκαιο, στην αξιοκρατία, στην παιδεία, στην υγεία κ. ο. κ. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι εξελιχθήκαμε σε ηθικά και πνευματικά αδιαμόρφωτο λαό. Ουδείς άλλος εκτός από εμάς, πρόκειται να μας βοηθήσει σ’ αυτό το θέμα.

Επειδή η Ελλάδα πάντοτε έδινε τα φώτα και έδειχνε το δρόμο αυτών των αξιών, εύχομαι και πιστεύω ότι και αυτή τη χρονική περίοδο, πολύ αργά μεν, αλλά τελικά θα κατορθώσει να αλλάξει πορεία και να επανέλθει εκεί που πρέπει.

Αρκεί ένα δυνατό φύσημα από το λαό, που αρχικά θα διώξει τη σκόνη  από πάνω του, και στη συνέχεια θα παρασύρει και τους «κενούς» που κυβερνούν ή κυβέρνησαν στο παρελθόν αυτό τον τόπο.

Παρ’ όλα αυτά, αφού πρώτα ευχαριστήσω όλους εσάς μου κάνετε την τιμή να διαβάζετε  όσα αναρτώ εδώ, τους ομογενείς και Ελληνογενείς όλου του κόσμου, τους πατριώτες μου Καλαβρυτινούς, τους φίλους όλους, θέλω να ευχηθώ στον καθένα, να νοιώσει τα αισιόδοξα μηνύματα που κομίζει η Ανάσταση του Κυρίου και να διατηρήσει στο ακέραιο την ελπίδα ότι θα μπορέσει να χαρεί και την «ανάσταση» της πατρίδας μας.

Καλή Ανάσταση φίλοι μου!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s