Θαυμάστε πνευματικούς δημιουργούς!

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, στις  9 Μαρτίου 2012 καταχώρησα το παρακάτω άρθρο στο blog, όπου και υπάρχει μέχρι σήμερα.

Τρία Χρόνια μετά, στις 20 Δεκεμβρίου 2017, τυχαία βρίσκω σε ιστοσελίδα τα παρακάτω:

Απευθυνόμενος σ’ αυτόν που όχι μόνο αντέγραψε το έγγραφο, χωρίς ν’ αναφέρει από πού, όχι μόνο δεν αφαίρεσε ούτε τις αγκύλες με τα αποσιωπητικά, αλλά και μέρος της εισαγωγής μου αντέγραψε και μάλιστα παραποιημένη, θέλω να του πω τα εξής:

α) Το σεβασμό στον κόπο του άλλου ο οποίος έφαγε χρόνο πολύ, «στραβώθηκε» να βρεί, να διαβάσει τα έγγραφα και να τα αντιγράψει, δεν τον έμαθε σε κανένα από τα σχολεία που πέρασε;

β) Περί πνευματικών δικαιωμάτων γνωρίζει κάτι;

γ) Άραγε τον φάκελλο των Γ.Α. που επικαλείται πότε τον είδε και γιατί αφού τον είδε αντέγραψε ακόμα και τις αγκύλες που έχω προσθέσει για δυσανάγνωστες λέξεις; Αν δεν τον είδε (που είναι και το σωστό) γιατί τον επικαλείται;

δ) Με «ξένα κόλυβα κάνω και εγώ μνημόσυνο». Θα προσθέσω δε ότι δεν του προσδίδει αξία ούτε και εκτίμηση αυτή η τακτική της δια κλοπής πνευματικής δημιουργίας αυτής της μορφής.

ε) Περιμένω να  επανορθώσει αναφέροντας την πηγή από την οποία αντέγραψε τα παραπάνω (και όποια άλλα τυχόν έχει αντιγράψει από το blog Γκέρμπεσι) με σαφήνεια, αναφέροντάς το ως πηγή.

Έχω σβήσει τα στοιχεία του, αλλά αυτός γνωρίζει ποιός είναι διότι επισκέπτεται το Βlog, στο οποίο ρητά έχω αναφέρει ότι όποιος κάνει χρήση των στοιχείων που σ’ αυτό αναγράφονται, θα πρέπει να αναφέρει αυτό σαν πηγή.

Λυπάμαι αγαπητοί φίλοι, αλλά είμαι υποχρεωμένος, υπερασπιζόμενος τους κόπους μου, να σταματήσω να αναρτώ εδώ οποιασδήποτε φύσεως στοιχεία για την επαρχία αυτή, διότι έμαθα πάντα να αναφέρω τις πηγές, διαδικασία την οποία σφετερίζονται όχι μόνο ο παραπάνω πολύς ιστορικός και λαογράφος, αλλά και άλλοι.

Advertisement
This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s