Το παρόν blog…

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, η πορεία αυτού του blog δεν τελειώνει εδώ, αλλά αναστέλλεται. Και δεν αναστέλλεται επειδή δεν έχει τι άλλο να σας παρουσιάσει, αντιθέτως θα μπορούσε να παρουσιάσει πληθώρα ιστορικών στοιχείων για την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας με την οποία η Αχαΐα συνυπήρξε και διοικητικά, τα οποία ευρίσκονται στη διάθεσή του, ή θα αποκτηθούν και μελλοντικά.

Αναστέλλεται επειδή μερικοί αχαρακτήριστοι τύποι, προτάσσοντας την κουτοπονηριά τους και την ανόητη συμπεριφορά τους (η οποία στις μέρες μας βρίσκεται σε έξαρση συνεχώς διογκούμενη) νόμισαν ότι «ό,τι δηλώσουν είναι» και πάσχισαν  να δημιουργήσουν τη φιγούρα τους με κλεψιμαίικα υλικά και δόλια μέσα. Προηγήθηκαν και μερικοί άλλοι πριν από 2-3 χρόνια που παρίσταναν τους «κάποιους» έβαζαν ερωτήματα, ζητούσαν απαντήσεις κ.λ. και αμφισβητούσαν τα πάντα, σε σημείο ώστε να προσπαθούν να λοιδορήσουν τον δημιουργό του. Υπάρχουν και άλλοι, με άλλα χαρακτηριστικά πανομοιότυπα… ακόμα και απειλές… Προς όλους αυτούς έχω να πω ότι: Ούτε ντροπή περίμενα να έχουν, ούτε αναστολές, ούτε σεβασμό στις προσπάθειες όποιου μοχθεί, ούτε εν τέλει ίχνος ευπρέπειας… Έχουν σχηματίσει το περιβάλλον τους και εκεί μπορούν να ζουν και να αναπτύσσονται αναπνέοντας τον πνιγηρό αέρα τους γύρω, ως παράσιτα. Ποτέ δεν θα γίνουν κάτι… Και επειδή, κατά το πως λέει και ένας αγαπητός φίλος λογοτέχνης:  «ο ψεύτης όπου κάνει κολατσιό δεν κάνει μεσημεριανό», όπου να ’ναι θα γίνουν γνωστοί και ελπίζω και η ευρωπαϊκή νομοθεσία να τους εντοπίσει και να τους νουθετήσει.

Απευθυνόμενος στους λοιπούς αγαπητούς αναγνώστες και κυρίως στους ομογενείς, θέλω να τους εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες για την τιμή που μου έκαναν να διαβάζουν όσα αναρτούσα σ’ αυτό εδώ το blog, να με συντροφεύουν και να συμβάλλουν ώστε να διατηρηθεί η ιστορία αυτού του τόπου, στον κυκλώνα που έρχεται για την πατρίδα μας. Εγώ θα συνεχίσω να αναζητώ τα ίχνη της ιστορίας της θρυλικής επαρχίας των Καλαβρύτων και θα συνεχίσω να συμπληρώνω το έργο που άρχισα.

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, ουδείς με υποχρέωσε να δημιουργήσω αυτό το blog. Ουδείς μου επέβαλλε να παρουσιάζω σ’ αυτό όσα ιστορικά στοιχεία παρουσίασα. Ουδείς μου χρηματοδότησε ουδέν. Ούτε κέρδος ή έσοδο είχα απ’ αυτό. Εγώ νόμισα πρέπον να κοινοποιώ ό,τι θεωρούσα ότι ενδιαφέρει τους αναγνώστες του, σχετικά με την ιστορία της πατρώας γης. Όσα ανάρτησα εδώ έχουν όλα αναφορά στην πηγή προέλευσής τους. Όλα. Και όλα αντλήθηκαν από τις πηγές με κόπο, αναλώνοντας πολύ χρόνο και βάζοντας αρκετό μεράκι.

Περιμένω κάποιον από τις θλιβερές φιγούρες που παραπάνω σκιαγράφησα να διαθέσει 14 χρόνια έρευνας και να παρουσιάσει επώνυμα τον κόπο των προσπαθειών του (των δικών του προσπαθειών και όχι των κλεμμένων από άλλους) και τότε, εγώ ο ελάχιστος,  θα του βγάλω το καπέλο.

Γειά σας αγαπητοί μου φίλοι!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s