«Οίδασι…»; ή «ού οίδασι τι ποιούσι»;

Αγαπητέ Καλαβρυτινέ,

Επανερχόμαστε για να σου γνωρίσουμε ότι άπαντες οι αρμόδιοι κωφεύουν! Δεν απαντούν! Δεν αντιδρούν! Δεν τους ενδιαφέρει οποιαδήποτε διαμαρτυρία των πολιτών!… Εν τέλει δεν τους ενδιαφέρει ο «Πολίτης»;

Απευθυνόμενος σε κάθε Καλαβρύτινό, αλλά κυρίως στους διοικούντες τους «πολιτιστικούς» συλλόγους της επαρχίας αυτής, τους καλώ να διαβάσουν καλά αυτή τη διαμαρτυρία μας.

Να συλλογιστούν την καταγωγή τους, το σκοπό του συλλόγου τους, να σκεφτούν ότι τα Καλάβρυτα και εν γένει η επαρχία αυτή έχει μια προίκα από τους προγόνους μας και αυτή είναι η ιστορία της, την οποία διάφοροι πάνε να αλλοιώσουν και εν τέλει να τη σβήσουν. Χωρίς την ιστορία της αυτή, χωρίς την Άγια Λαύρα, χωρίς το ’21, χωρίς τα ονόματα των ηρώων της θα ήταν γνωστή για τη θλιβερή επέτειο της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Καταλαβαίνω τις δεσμεύσεις, τις αναμενόμενες επιχορηγήσεις από το δήμο, τις φιλικές εξυπηρετήσεις, τη ρουσφετολογία κ. λ. αλλά χωρίς την ιστορία σκεφτείτε τι θα μπορούν να προβάλλουν τα παιδιά μας μετά μερικά χρόνια. Παρατηρείστε πόσο μεθοδικά και τεχνηέντως πάνε να βάλλουν στο περιθώριο, ώστε να ξεχαστεί η κάθε διαμαρτυρία για τη μεθόδευση αλλοίωσης της ιστορίας αυτής της επαρχίας.

Ο Δήμος πήρε μία απόφαση να χειριστεί εν λευκώ ο δήμαρχος το ζήτημα, και περιμένουμε (και θα περιμένουμε ίσως για πολύ) να κινηθεί. Μάλλον αυτή η απόφαση, (όπως φάνηκε) ήταν να μπεί το θέμα στις καλένδες.

Δεν μάθαμε (ακόμα) τους Αχαιούς βουλευτές που ψήφισαν (αν ψήφισαν) τα τελευταία δύο διατάγματα του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να τους εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας…

Όταν λοιπόν οι πολιτικοί και οι «τοπικοί άρχοντες» έρχονται προσκεκλημένοι (ή και απρόσκλητοι) στις συνάξεις σας τώρα το καλοκαίρι, εκεί, μεταξύ «βραστού» και γλυκού κρασιού, εκεί που σας ακουμπούν την παλάμη τους φιλικά την πλάτη σας, γυρίστε και ρωτήστε τους: Ψηφίσατε τα διατάγματα αυτά;. Ποιά η αντίδρασή τους σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις; Τι προτίθενται να κάνουν; Γιατί δεν απαντούν στα έγγραφα που τους απευθύνονται; Έχει μεγαλύτερη αξία η «θέση» και η «σταδιοδρομία» του καθενός, από την πατρίδα; Αν σας αγνοήσουν ξαναθυμηθείτε τους στις επόμενες δημοτικές και εθνικές εκλογές.  

Έτσι θα δικαιολογήσετε και την πολιτιστική πλευρά των συλλόγων σας, που, μεταξύ άλλων, είναι η διασφάλιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ιστορία και οι αγώνες για την ελευθερία.

Καλά τα πανηγύρια, καλές οι εκδηλώσεις, καλοί οι χοροί, καλές και οι μεγαλόστομες κολακείες και οι φιλοφρονήσεις, αλλά υπάρχουν και όσα παρακάτω σας αναφέρουμε. Μην τα προσπερνάτε. Θα τα βρούμε μπροστά μας…

Εγώ, (όπως πιστεύω και οι υπόλοιποι της «Κίνησης»), δεν έχω υστεροβουλίες, δεν έχω βλέψεις ούτε για οφίτσια ούτε για επιχορηγήσεις, ούτε για πασαρέλα, ούτε για φωτογραφίες, ούτε για προβολή, ούτε για άγρα ψήφων. Γνωρίζω ότι στο τέλος θα με (μας) λοιδορήσουν, ακόμα και οι  σκεπτόμενοι και αντιλαμβανόμενοι το λόγο της διαμαρτυρίας μας. Θα το κάνουν γιατί έτσι επιβάλλει ο συρμός του τόπου αυτού.

Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εκφράζω την άποψή μου και να διαμαρτύρωμαι.

Αν θέλετε ακούστε αυτά για τα οποία διαμαρτυρόμαστε και συνταχθείτε μαζί μας. Πάντα υπάρχει καιρός…

Θ. Τζώρτζης.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s