Και άλλα σημαντικά βιβλία του καθηγητού κου Π. Παπαθεοδώρου.

Σας παρουσιάζω στη συνέχει τα εξώφυλλα από 4, μικρού μεν μεγέθους, μεγάλης όμως αξίας, βιβλία του σεβαστού καθηγητή μου κου Παναγ. Παπαθεοδώρου, ευχαριστώντας τον για την τιμή που μου έκανε να μου τα στείλει.

1.

Πρόκειται για βιβλίο 64 σελίδων, το οποίο αναφέρεται στους θησαυρούς της μονής Ταξιαρχών Αιγίου (Λείψανα αγίων, «Άχραντα πάθη» του Κυρίου, βιβλιοθήκη της Μονής, Κώδικες του Μοναστηριού, Σιγίλλια καιΤαπία της Μονής και άλλα ιστορικά και λοιπά σημαντικά στοιχεία).

2.

Πρόκειται για βιβλίο 32 σελίδων με την ιστορία του Σχολείου της Μονής Ταξιαρχών Αιγίου.

3.

Το εκ 32 σελίδων βιβλιο αυτό αναφέρεται σε δύο προσωπικότητες Ταξιαρχιτών μοναχών: Τον πολυάσχολο, γλωσσομαθή, πολυγραφότατο, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Παφνούτιο (Παναγιώτη) Βασιλειάδη από τους Πετσάκους των Καλαβρύτων και τον φωτισμένο κληρικό, ακάματο ερευνητή και εκπαιδευτικό από τη Συλίβαινα Κραθίδος, Αβέρκιο (Σπήλιο) Παπαδόπουλο.

4.

Το βιβλίο αυτό, αποτελούμενο από 48 σελίδες, αναφέρεται στον μεσαιωνοδίφη Ανδρόνικο (Ανδρέα) Δημητρακόπουλο από το Συνεβρό Φελλόης Καλαβρύτων, όστις πέραν των καθηκόντων του των ιερατικών, ασχολήθηκε με την έρευνα και τη μελέτη σε ελληνικές και ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες (Μόσχα, Κίεβο κ.λ.) με συγγραφή πλήθους κειμένων, ανέκδοτων χειρογράφων ελλήνων λογίων, Πραγματειών, βιβλίων κ.λ.

5. Άλλα έργα του.

Αθανάσιος τζώρτζης.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s