Χθεσινές (22.8.2021) εκδηλώσεις στη Ρακίτα, για τη μάχη της Καυκαριάς.

Χθές, 22 Αυγούστου 2021, είχα την τιμή, προσκεκλημένος του Δήμου Ερυμάνθου, να είμαι κύριος ομιλητής στην άψογη και επιτυχημένη εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, που πραγματοποιήθηκε έξω από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στη Ρακίτα, με θέμα τη μάχη της Καυκαριάς. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, τον δε συντονισμό της είχε η εξαίρετη κα Όλγα Ματσάγκου.

Ευχαριστώ το δήμαρχο Ερυμάνθου κο Μπαρή για την τιμή στο πρόσωπό μου, καλώντας με να μιλήσω για την σημαντική αλλά ξεχασμένη αυτή μάχη, αλλά και για την αναμνηστική τιμητική πλακέτα που μου απένειμε. Με εντυπωσίασε η ευγένειά του και η χωρίς περιστροφές, αναγνώριση της προσπάθειάς μου να αναδειχθούν οι αγωνιστές του 1821 της περιοχής και του Μαζαρακίου.

Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε και να αποδώσουμε τα «εύσημα» σε όλους όσους πήραν την απόφαση, την στήριξαν και την υλοποίησαν, τόσο από τους δήμους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, όσο και από την Περιφέρεια και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Επίσης εκφράζω την ευαρέσκειά μου στην κα Όλγα Ματσάγκα, για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης και την επίσης άριστη επικοινωνία και συμπεριφορά της στην ταπεινότητά μου.

Θεωρώ χρέος μου να εξάρω επίσης την ευγένεια, την ευπρέπεια και τις προσπάθειες, ενός νέου επιστήμονα, όστις τιμάει τη γενέτειρά του, πασχίζοντας για την ανάδειξη της ιστορίας της και αναγνωρίζει με καθαρό λόγο όποια βοήθεια του παρεσχέθη, ώστε να πετύχει το στόχο του αυτό. Είναι ο κος Τάσος Αθανασόπουλος.

Τέλος, με εξέπληξε θετικά η φιλοξενία όλων των παραπάνω, καθώς και του προέδρου  από την Τ. Κ Μαζαρακίου κου Γιάννη Δημόπουλου, όπως και αρκετών άλλων κατοίκων.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s