Το ντοκιμαντέρ για τη μάχη της Καυκαριάς.

Μετά τις εκδηλώσεις στη Ρακίτα στις 22.8.2021, για τη μάχη της Καυκαριάς, στις οποίες αναφέρθηκα την επόμενη ημέρα (23.8.2021) στο παρόν blog, ο δήμος Δυτικής Αχαΐας μετά της κοινότητος K. Μαζαρακίου και άλλων και με επιμέλεια του κ. Τάσου Αθανασόπουλου, δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «Η μάχη της Καυκαριάς 1827».

Σε αυτό κλήθηκα και εγώ να μετάσχω (μέσω skype) και από τη συνολική αυτή συμμετοχή μου, περιελήφθηκαν στο εν λόγω ντοκιμαντέρ όσα έχουν καταγραφεί στα διαστήματα: 12,37-13,12, 24,05-25,35 και 26,43-28,53.

Τόσο στην ομιλία μου κατά τις εκδηλώσεις, όσο και στο «Ιστορικό Λεξικό της επαρχίας Καλαβρύτων» έχω παρουσιάσει εν εκτάσει και με πολλές λεπτομέρειες οι οποίες από γραπτές πηγές έχουν προκύψει, τη μάχη αυτή, η οποία θεωρήθηκε ίσως ασήμαντη και γι’ αυτό ουδέ νύξη περί αυτής γίνεται στο πολυδιαφημισμένο έντυπο («Λεύκωμα») του δήμου των Καλαβρύτων. Είσης, όπως και στο ντοκιμαντέρ αναφέρω έχω συγκεντρώσει τα ονόματα 1.156 αγωνιστών, κυρίως Καλαβρυτινών οι οποίοι έλαβαν μέρος στη μάχη αυτή, καθώς και δύο εκ των τραυματιών.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην δ/νση που ακολουθεί.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s