Ας είναι ευτυχισμένο το 2022!

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες αυτού του blog, αγαπητοί Καλαβρυτινοί, αγαπητοί Έλληνες στα πέρατα της γης, το 2022 φεύγει σε λίγες ώρες αφήνοντάς μας πικρή γεύση.

Πολλοί χάσαμε προσφιλή μας πρόσωπα, άλλοι έχασαν τη δουλειά τους, άλλοι έμειναν στους «πέντε δρόμους», άλλοι ζούμε με το φόβο της πανδημίας από την οποία θρηνούμε πάνω από 21.000 νεκρούς, ζήσαμε στιγμές έντασης με τους γείτονές μας, νοιώθουμε να «είμαστε στον αέρα» απροστάτευτοι, χωρίς αισιοδοξία και χωρίς φως να διακρίνεται στον ορίζοντα…

Μία ανάσα εθνικής ανάτασης που είχαμε την ελπίδα πως θα νοιώθαμε εορτάζοντες τα 200 χρόνια από το θαύμα της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους, εξανεμίστηκε και αυτή, αφού τα νέα Ελληνόπουλα δεν έμαθαν ούτε τι έγινε τότε, ούτε από ποιούς, ούτε ποιούς και γιατί πολέμησαν οι πρόγονοί μας. Ιδιαίτερα από τα μέρη της καταγωγής μου η γεύση που άφησε το 2021 είναι ακόμα πιό πικρή… θα έλεγα δηλητήριο.

Αν γινόταν να κάνω μιά ευχή, αυτή θα ήταν να άλλαζαν όλα τα παραπάνω. Όμως αυτό είναι αδύνατο… Οι ψυχές που έφυγαν δεν ξαναγυρίζουν, «Τα πάνω μας» θα αργήσουμε να «τα πάρουμε» κ. ο. κ.

Δεν μένει λοιπόν παρά να ελπίζουμε ότι το 2022 να μετριασθεί ο πόνος και η θλίψη των ανθρώπων, θα φύγει η πανδημία και ο Θεός να φωτίσει τους ιθύνοντες, όχι τους ηγέτες, γατί τέτοιοι συνετοί και ικανοί δεν υπάρχουν στον κόσμο, να αλλάξουν πορεία με οδηγό τους τις ανθρώπινες και ηθικές αξίες.

Αγαπητοί μου, ας είναι για τον καθένα σας και για την οικογένειά του η χρονιά που ανατέλλει, όπως ο ήλιος που αναμένουμε να φέρει φως και ζεστασιά στις καρδιές μας…

Με αισιοδοξία και δύναμη, με υγεία και ευτυχία για όλους το 2022!

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s