Καλή Ανάσταση!

(Η εικόνα είναι από το διαδίκτυο)

Αγαπητοί αναγνώστες αυτού του blog, αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί Έλληνες μετανάστες, αγαπητοί φίλοι,

η μεθαυριανή ημέρα της Ανάστασης του Κυρίου, ας είναι για όλους μας ημέρα πνευματικής αναζήτησης και περισυλλογής, ψυχικής ηρεμίας και ηθικής ανάτασης. Ας θυμηθούμε ότι είμεστε απειροελάχιστες οντότητες στο σύμπαν, ας ξεχάσουμε τα μίση, τα πάθη, τις έχθρες, τις διχόνοιες, τους εγωϊσμούς, τις άνομες και παράνομες ενέργειές μας, τις κτηνώδεις συμπεριφορές μας και όλα εκείνα τα οποία δεν ταιριάζουν στον πνευματικό ον που λέγεται άνθρωπος.

Ας αναλογιστούμε ότι η κοινωνία των ανθρώπων, αντί να εξελίσεται προς το καλύτερο, διολισθαίνει στον κατήφορο της καταστροφής απαξιώνοντας την ανθρώπινη ζωή, αυξάνοντας την πείνα και δυστυχία των φτωχών, λεηλατώντας τα λίγα υπάρχοντά τους, εξαφανίζοντας τους κόπους γενεών και ρημάζοντας τις ψυχές και τα φθαρτά σώματά τους.

Ο πρόσφατος (όπως και άλλοι στο παρελθόν) αναίτιος και αδικαιολόγητος πόλεμος στη γηραιά ήπειρο, απέδειξε ότι οι λαοί είναι ανίσχυροι να προστατευτούν και η ύπαρξή τους ακόμα και η ζωή καθενός ατόμου ξεχωριστά κινδυνεύει από αχαρακτήριστες ενέργειες αφρόνων ηγετών. Αντί να χτίζωνται πόλεις ισοπεδώνονται και εξαφανίζονται, αντί να χρτίζωνται σχολεία ισοπεδώνονται και εξαφανίζονται, αντί να βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο των λαών, αυτοί βυθίζονται είτε στη φτώχεια, τη δυστυχία και την πείνα, αν επιζήσουν, είτε γεμίζουν ομαδικούς τάφους… Και αυτό γίνεται μεταξύ Χριστιανών… Και αυτό γίνεται από αυτούς που κάνουν τους «μεγάλους σταυρούς» μπροστά στις εικόνες… Και γι’ αυτό υπάρχει και σερβίρεται μία δικαιολογία, η οποία μάλιστα κάνει ακόμα μεγαλύτερο το κακό, γιατί στρέφει τους «μεν» εναντίον των «άλλων»… Πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι αρμόδιοι εφευρίσκουν μία εύπεπτη «δικαιολογία», «ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας» και παραβλέποντας τους θανάτους, τους ξεριζωμούς, τις ερημώσεις, τις καταστροφές κ.λ.

Πως λοιπόν αυτοί όλοι να γιορτάσουν, να εννοήσουν και να αισθανθούν τα μηνύματα της Ανάστασης; Αυτά που παραπάνω αναφέρθηκαν, γι’ αυτούς είναι «λόγια του αέρα».

Όμως το ανθρώπινο γένος δεν στηρίχθηκε στους εχθρούς του ανθρώπου, στους ακραίους και τους παραβατικούς, ούτε μεγαλούργησε (όπου αυτό κατέστη δυνατό) κοινωνώντας τις «πεποιθήσεις» και ενέργειες αυτών, αλλά βασίστηκε στις αξίες τις πανανθρώπινες, τις οποίες πρώτος και καλύτερος διέδωσε ο Ελληνισμός πάνω στη γη, αλλά και τις χριστιανικές τις οποίες διέδωσε ο ευρισκόμενος, αυτές τις ώρες, στο σταυρό του μαρτυρίου, Χριστός.

Αγαπητοί μου φίλοι, παραμερίζοντας τις ιδεοληψίες μας, ας σταθούμε, έστω νοερά, στο πλευρό αυτών που υποφέρουν, που βασανίζονται, που έχασαν τους δικούς τους, που ξεριζώθηκαν, που πεινάνε, που έχασαν τα πάντα… Δεν ξέρουμε αν και εμείς μπορεί να βρεθούμε στην ίδια μοίρα…

Παραμένοντας αισιόδοξος γιά ένα καλύτερο «αύριο», σας εύχομαι Καλη Ανάσταση, με υγεία και υπομονή!

Σας ευχαριστώ!

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s