Επετειακό αφιέρωμα: 28η Οκτωβρίου 1940… Αυτά είπαν και έγραψαν γα την Ελλάδα και τους Έλληνες μαχητές…

Μιά από τις πλέον σημαντικές ημέρες ξημερώνει αύριο για τον Ελληνισμό, για την Ελλάδα, για την ελευθερία, για τον ελεύθερο κόσμο, για τα Βαλκάνια, αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη.

Έχω λεπτομερώς καταγράψει στο «Ιστορικό Λεξικό της Επαρχίας Καλαβρύτων» ονομαστικά όλους όσοι αγωνίστηκαν και φονεύθηκαν ή αγνοούνται αυτήν την πολεμική περίοδο και καταγόντουσαν από την επαρχία Καλαβρύτων και τα χωριά της Αιγιαλείας που σχετίζονται με τα Καλάβρυτα. Σκέφθηκα, σήμερα να παρουσιάσω εδώ τους υπόλοιπους οίτινες εφονεύθησαν ή αγνοούνται στον πόλεμο εκείνο και κατάγονται από τα υπόλοιπα μέρη εκ της Αχαΐας. Είναι όμως πάρα πολλοί και χρειάζονται πολλές σελίδες γαι να παρουσιαστούν. Ίσως μελλοντικά αυτό να γίνει.

Περιορίζομαι εδώ να αναφέρω τι είπαν και κυρίως τι έγραψαν άλλοι, πέραν των Ελλήνων, για τον άνισο αγώνα της Ελλάδος κατά των εχθρών της ελεύθερίας και ας είναι αυτά ένα ηθικό δίδαγμα και ένα μέτρο υπερηφάνειας αλλά και χρέους τιμής των νεωτέρων Ελλήνων, όλων μας, προς εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι.

Αρχικά οι απώλειες:

Να τι έγραψαν…

Πηγή: όλα τα παραπάνω προέρχονται από έντυπα της Δ/νσης ιστορίας Στρατού, του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε